واقعیت افزوده (Augmented Reality) چیست؟

واقعیت افزوده چیست

واقعیت افزوده چیست؟

واقعیت افزوده نتیجه استفاده از تکنولوژی برای قرار دادن اطلاعات – صداها، تصاویر و متن – در دنیای واقعی است که ما می بینیم. تصویر فیلم “Minority Report” یا “Iron Man” را از سبک تعاملی تصور کنید. برای مثال، فرض کنید با استفاده از یک مدل ۳بعدی (یک صورت، مبل، گوشی، ماشین و… ) در محیط می توانید تعامل داشته باشید، رنگ را عوض کنید، صحبت کنید.

 

تفاوت واقعیت افزوده با واقعیت مجازی

واقعیت مجازی در واقع آن چیزی است که رایانه ها برای ما یک محیط مجازی ایجاد می کنند و ما می توانیم با آن ها تعامل مستقیم داشته باشیم. تفاوت واضح آن ها در این است که در واقعیت مجازی همه چیز مجازی است ولی
در واقعیا افزوده، در واقعیت، شی های مختلف اضافه می شود. لازم به ذکر است که در واقعیت افزوده تعامل با اشیای افزوده شده را خواهیم داشت.

کاربرد امروزی واقعیت افزوده

در دهه ی گذشته شرکت های مختلفی دستگاه های مختلفی را برای نمایش واقعیت افزوده ایجاد کرده اند. در سال ۲۰۰۹ گروهی از آزمایشگاه MIT یک سیستم کامپیوتری پوشیدنی مبتنی بر ژست را توسعه دادند که با استفاده از حرکت دست ها توانستند در محیط نوارهای رنگی ایجاد کنند.

کاربردهای واقعیت افزوده در واقعیت و فیلم های سینمایی

در سال ۲۰۱۳ عینک های گوگل کمی به واقعیت افزوده نزدیک تر شدند. آن ها توانستند توسط لنزهای عینک، واقعیت را با دستگاه های پردازشی کوچک به محیط واقعی اضافه کنند. گوگل در سال ۲۰۱۵ این پروژه را متوقف کرد.
هم اکنون نرم افزارهای قدرتمندی در این حوزه شروع به فعالیت های گسترده ای کرده اند. برای مثال اپلیکیشن Star Walk .

Star Walk یک راهنمای نجومی تعاملی است که اجسام آسمانی را در موقعیت های دقیق آسمان در بالای شما نشان می دهد و اطلاعات دقیقی در مورد آنها ارائه می دهد. این کمک می کند تا هر کسی که حتی از راه دوربه نجوم علاقمند باشد در سرتاسر آسمان پیدا کند، تا ببیند که اجسام آسمانی چگونه حرکت می کنند. این باعث ایجاد کنجکاوی در مورد جهان و کمک به کاربران در درک پدیده های کیهانی شگفت انگیز می شود.

 

 

 

نمونه نرم افزار دیگری در این حوزه با قدرت در حال رشد است به اسم :Layar .

 

نرم افزار Layar
نرم افزار Layar

از GPS گوشی هوشمند و دوربین آن برای جمع آوری اطلاعات در مورد محیط کاربر استفاده می کند. سپس اطلاعات مربوط به رستوران ها، فروشگاه ها و نقاط مورد علاقه را نشان می دهد.

 

 

یکی از محبوب ترین راه های AR زندگی روزمره نفوذ کرده است از طریق بازی های تلفن همراه می باشد. طبق گزارش CNET، در سال ۲۰۱۶ بازی AR “Pokémon Go” در سراسر جهان با احساس بیش از ۱۰۰ میلیون نفر برآورد شد. طبق گفته فوربس، این مبلغ به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید و شمارش معکوس شد. هدف این بود که این هیولا های جیبی را بگیرند و سپس آنها را برای مبارزه با دیگران به صورت محلی در ورزشگاه های AR استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۸، “هری پاتر: رمز و راز هاگوارتز” به حس بازی های موبایل AR تبدیل شد. این بازی به کاربران اجازه می دهد که دنیای اطراف هاگوارتز را در اطراف خود ببینند، در حالی که توانایی جادوها را دارند، از معجون ها استفاده می کنند و از آموزگاران از هاگوارتز یاد می گیرند. این بازی حدود ۱۰ میلیون دانلود در فروشگاه Google Play داشت.

آینده واقعیت افزوده

این به این معنا نیست که تلفن ها و تبلت ها تنها مکان برای AR هستند. تحقیقات همچنان ادامه دارد و شامل قابلیت های AR در لنزهای تماسی و دیگر وسایل پوشیدنی می شود. هدف نهایی واقعیت تقویت شده این است که یک غوطه وری راحت و طبیعی ایجاد کنید، بنابراین حس می کنید که گوشی ها و تبلت ها جایگزین شده اند، هرچند مشخص نیست که این جایگزین چه خواهد بود. حتی عینک ها ممکن است در شکل جدیدی ظاهر شوند، به عنوان عینک های هوشمند برای افراد نابینا.

مانند هر تکنولوژی جدید AR دارای مسائل سیاسی و اخلاقی زیادی است. برای مثال عینگ گوگل، نگرانی های امنیتی را مطرح کرد. برخی نگران بودند که مکالمات ممکن است به طور ضمنی ضبط شده یا عکس ها فریب داده شوند یا تصور می شود که آنها توسط نرم افزار شناسایی چهره شناسایی شده اند. عینک آرم، مخاطبین و موارد دیگر، مانند Glass-X و Google Lens، در حال پیشرفت در تولید و فروش هستند.

 

 

منبع: livescience

ورود به سایت

خوش آمدید! وارد حساب کاربری خود شوید

بخاطر بسپار فراموشی رمز عبور ؟

Lost Password