کاربرد واقعیت افزوده در پزشکی – بخش دوم

application-of-augmented-reality-in-medicine-part-two

برای مشاهده قسمت اول این مطلب به لینک زیر مراجعه کنید:

کاربرد واقعیت افزوده در پزشکی – بخش اول

 

همانطور که در بخش اول هم به آن اشاره کردیم٬ یکی از بزرگترین پیشرفت های پزشکی چند دهه گذشته در تصویربرداری تشخیصی – ultrasonogaphy، ماموگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و غیره بوده است. دوربین های کوچک، پردازنده های کوچکتر و سریعتر و جریان داده در کسری از زمان – انقلابی در نحوه استفاده پزشکان از تصویر در جراحی و عمل ها انجام داده اند. اغلب در بیشتر جراحی ها٬ عکس برداری های مختلفی صورت می گیرد. حتی در شرایط اضطراری، جراحان سونوگرافی یا CT را برای راهنمایی روش انجام می دهند. اکنون تصویربرداری می تواند در لحظه صورت گیرد آن هم با ابعاد مختلف.

با این حال، در حالی که تصویربرداری به طور اساسی توسعه یافته است، هم اکنون چگونه تصاویر نمایش داده می شود؟ اساسا همان است که در سال ۱۹۵۰ بود. داده های بصری همیشه روی صفحه نمایش ۲D صفحه نمایش نشان داده می شوند.  علاوه بر این، تصاویر از منظر بیننده نمایش داده نمیشوند، بلکه از دستگاه تصویربرداری نمایش داده میشوند: پزشکان باید از مهارت و تخیل استفاده کنند تا تصاویر را به بیمار در هنگام انجام روشها درک کنند و ذهنی به تصویر بکشند. در نهایت، انواع مختلف داده های تصویری به طور جداگانه نمایش داده می شوند، بنابراین پزشکان باید توجه بیشتری را به فهمیدن چند نوع تصویر، مانند آنژیوگرافی و CT، به نمای یکپارچه بیمار هدایت کنند. گرفتن این مهارت سال ها طول می کشد.

واقعیت افزوده (AR)، مجموعه ای از فن آوری هایی که اطلاعات دیجیتالی را در دنیای فیزیکی قرار می دهند، یعنی تبدیل دیجیتال به واقعیت. در یکی از مراکر تحقیقاتی در “Augmentarium” مرکز تجربی مریلند٬ نمونه هایی از برنامه های کاربردی AR در پزشکی، مانند تیم های استنفورد، دوک و جان هاپکینزمورد بررسی قرار گرفت. در برنامه پیش بینی شده، یک جراح با استفاده از یک هدست AR مانند HoloLens مایکروسافت قادر به دیدن تصاویر دیجیتال و سایر داده ها به طور مستقیم در میدان دید خود قرار گرفت. در چنین سناریویی، هدست می توانست یک اکوکاردیوگرام شناور با علائم حیاتی و داده های مربوط به ویژگی های آنوریسم بیمار که بطور مستقیم بالای جراحی قرار دارد، نمایش دهد. جراح با نگاه کردن در این هدست به راحتی به تمامی موارد و نکات دسترسی داشت.

 

هدست واقعیت افزوده برای پزشکان
هدست واقعیت افزوده برای پزشکان – واقعیت افزوده می تواند داده های بالینی بالقوه را به طور مستقیم بر روی دیدگاه جراح بیمار قرار دهد. منبع: Augmentarium در دانشگاه مریلند (تصویر توسط براون پین)

توان بالقوه AR برای نمایش داده های تصویری و سایر اطلاعات بیمار همزمان می تواند جان هزارن بیمار را نجات دهد و خطاهای پزشکی را کاهش دهد. این به خصوص برای روش های انجام شده در خارج از اتاق عمل است. OR ممکن است امن ترین محل در بیمارستان باشد، جایی که یک بیمار کل یک تیم ۴ تا ۸ پزشک و پرستار اختصاص داده است. از آنجا که هر کسی تصویربرداری قبل از عمل دارد، روش ها به طور کلی برنامه ریزی شده است. بیهوشی ها فیزیولوژی بیمار را کنترل می کنند و داروهای کنترل کننده درد و نجات را اداره می کنند. پرستاران جراحی اطمینان می دهند که تمام تجهیزات لازم بلافاصله در دسترس است. جراحان می توانند به طور کامل در کار عملی غوطه ور شوند. اما زمان در اتاق بسیار گران و مهم است، و ORs به طور جامع با موارد انتخابی رزرو شده روبروست. عملیات انتخابی منبع ضروری برای درآمد برای همه بیمارستان ها است، بنابراین فشار باور نکردنی برای حفظ ORs کامل و جریان است. رویه های کوچک و ظهور به راحتی در این واقعیت نهفته است. در نتیجه، بسیاری از این روش ها در خارج از OR در بخش های مراقبت های ویژه و بخش های اورژانس انجام می شود. در طی این روش های “bedside procedures” این است که بیماران بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند و جایی که AR ممکن است یکی از بزرگترین مزایای را ارائه دهد.

واقعیت افزوده در پزشکی و جراحی
واقعیت افزوده در پزشکی و جراحی

بر خلاف عملیات در OR،  معمولا یک پزشک و یک پرستار وجود دارد که هر دو مسئولیت های دیگری دارند. اغلب بیماران از نظر فیزیولوژیکی ناپایدار هستند. اگر در شب زمان دیر شود، پزشک که این عمل را انجام می دهد ممکن است یک کارآموز دوره پزشکی باشد که هر دو نقش بیهوشی و جراح را داشته باشد. اتاق ها به طور خاص برای این روندها طراحی نشده است، به خصوص آن هایی که شامل چرخ دستی های سنگین برای تصویربرداری هستند. وضعیت ناخوشایند ناشی از نظارت بر بیماران بدتر می شود.  یک صفحه نمایش AR که تمام داده های تصویربرداری و بیمار را ادغام می کند و اجازه می دهد تا پزشکان چشم خود را بر روی بیمار حفظ کنند، بالقوه برای بهبود کیفیت، ایمنی و کاهش هزینه با کاهش عوارض مربوط به رویه می باشد. تصویر زیر گویای این مطلب است. هرچند باید هوش مصنوعی به کمک واقعیت افزوده بیاید و جایی که حتی بتواند پزشک را در تشخیص و راه های مختلف درمان کمک کند.

واقعیت افزوده در عمل جراحی

علاوه بر کاهش هزینه ها از رویه های ایمن، پتانسیل کاهش هزینه ها نیز با حذف نیاز به صفحه نمایش های غیرفعال وجود دارد. در حال حاضر ultrasound، endoscopy، و bronchoscopy وسایلی هستند که همه بیمارستان ها به آن ها نیاز دارند. این سیستم ها می توانند هزینه های بالاتری از صدها هزار دلار داشته باشند. این به این معنی نیست که حالت های مختلف تصویربرداری نیازمند نمایش خاص است، اما مدل اقتصادی جاری این است که کل سیستم را با دستگاه های تصویربرداری ناسازگار به فروش برسانند. مدارک پزشکی الکترونیکی دارای نمایشگر خاص خود است. مانیتورها و تهویه های همودینامیک هر یک دارای صفحه نمایش جداگانه ای هستند و این داده ها ادغام نمی شوند. AR می تواند یک صفحه نمایش به اشتراک گذاشته شود، در نهایت نیاز به یک مانیتور اختصاصی برای هر جنبه ای از اطلاعات بیمار را کاهش می دهد، در حالیکه یک مکان را فراهم می کند که در آن داده های فیزیولوژیکی از منابع مختلف می توانند در زمان واقعی ادغام شوند.

فنآوری AR هنوز هم برای تحقق این امر نیاز به تحقق دارد و پزشکان باید به این مفهوم خریداری کنند. برای برخی از برنامه ها، تصاویر باید به همان اندازه مبهم باشند، در حالی که برای دیگران لازم است که بیشتر شفاف باشد. اگر تصاویر پیش بینی شده برای راهنمایی عملیاتی مورد استفاده قرار گیرند، باید با دقت بسیار زیاد موقعیت قرار گیرند. انواع مختلفی از چالش های فنی وجود دارد، اما هیچ یک از آنها غیرقابل حل نیست.

در مركز Maryland Blended Reality، افراد متعهد به سرمايه گذاري در آينده AR به عنوان يك ابزار اصلي براي كمك به مراقبت هاي بهداشتي است كه افراد بیمار را نجات مي دهند و در عين حال هزينه هاي درماني را نيز كاهش مي دهند. تیم های استنفورد، دوک و جان هاپکینز نیز در تلاش هستند تا اطلاعات بصری را ادغام کرده و پروژه های خود را طراحی کنند، در حالی که به طور همزمان AR نمایش ایده آل برای مراقبت از بیمار است.

دانشمندان کامپیوتری و پزشکان چشم انداز، دانش واقعیت افزوده را به واقعیت واقعی در پزشکی می رسانند. اما ما برای آینده هیجان زده شده ایم، جایی که استفاده از AR در مراقبت های بهداشتی به همان اندازه به عنوان استفاده از stethoscope رایج است.

 

منبع: www.hbr.org

مرورگر دائمی

کاربرد واقعیت افزوده در پزشکی – بخش دوم - /10

خلاصه

0 بد!

ورود به سایت

خوش آمدید! وارد حساب کاربری خود شوید

بخاطر بسپار فراموشی رمز عبور ؟

Lost Password